LIETUVOS KARALIAUS MINDAUGO KARŪNAVIMO ŠVENTĖ MARGININKUOSE

Liepos 6 – ąją švenčiame pirmojo suvienytos Lietuvos valstybės valdovo, Karaliaus Mindaugo karūnavimo šventę – Valstybės dieną. Ta proga Margininkų bendruomenė pirmą kartą surengė šventę.

Šventė prasidėjo 15val. Margininkų Šv. Mergelės Marijos Škaplierinėje bažnyčioje, kurioje nuskambėjo „Tu, kuris aukštai“ koncertas. Šį kartą susirinkusieji galėjo pamatyti ir išgirsti trijų, pripažintų ne tik Lietuvoje, bet ir pasaulyje, scenos virtuozų: vargonininkės  Jurgitos Kazakevičiūtės, skaitovės Barboros Kaniavienės ir baritono Eduardo Kaniavos, atliekamus kūrinius.

Koncerto pradžioje Margininkų bendruomenės pirmininkas Justinas Rimas pasveikino visus susirinkusius ir pakvietė paaukoti lėšas Margininkuose gyvenančiai septynių vaikų šeimai materialiai materialiai paremti.

Po šio gražaus gesto Dievo dovana bei išskirtiniu talentu su publika dalinosi skaitovė Barbora Kaniavienė . Skaitoma ištrauka iš B.Brazdžionio ir V.Palčinskaitės poemų. Poezija, sklindanti iš scenos virtuozės lūpų, skambėjo kitaip ir dar kartą priminė, jog nieko nėra sena, viskas kasdien gali atbusti naujai.

Vėliau, kai scenos legendos koncertą tęsė erdvėje prie bažnyčios altoriaus, begaline šiluma ir užburiančiu bendravimu su publika pakerėjo maestro Eduardas Kaniava. Koncertas „Tu, kuris aukštai“ prasidėjo tokiu pačiu pavadinimu atliekama daina. Maestro sielos gelmes virpino ne tik savo galingu balsu, bet ir akių kontaktu. Bažnyčios salėje turbūt nebuvo nė vieno klausytojo, kuriam jis nebūtų pažvelgęs į akis. Tai suteikė dar didingesnę koncerto galybę.

Koncertas nuskambėjo užburiančiai, o tai patvirtino ir visa publika, kai atsistojusi plojo scenos legendoms. O progą dėl kurios vyko koncertas vainikavo visų sugiedotas Lietuvos himnas. Nežiūrint vėsaus ir lietų žadančio oro šventė persikėlė į Margininkų kaimo centrą ,kuriame rinkosi smalsuoliai ir kaimo gyventojai į vakaronę. Šildė ne tik buvimas drauge bet ir organizuojami žaidimai, šokiai bei karšti šašlykai. Vakaronė baigėsi 21val. susikibus rankomis giedant Lietuvos himną.

Džiaugiamės ir dėkojam visiems sudalyvavusiems ir prisidėjusiems prie šventės.

0706-14450706-14290706-14260706-14160706-14110706-14020706-13770706-13890706-1390