KONCERTAS, SUJAUDINĘS ŽMONIŲ SIELAS

Gyventojus  ir svečius švęsti Žolinę šeštadienį ( 2015.08.15d) Margininkų Švč. Mergelės Marijos Škaplierinės bažnyčioje pakvietė Pažaislio muzikos festivalio koncertas „Švęskime Žolinę kartu“. Sveikindamas gausiai susirinkusius muzikos gerbėjus Margininkų bendruomenės pirmininkas Justinas Rimas pažymėjo, kad bendruomenės dėka jau ketvirta vasara kai Margininkuose vyksta Pažaislio muzikos festivalio koncertai  ir palinkėjo susirinkusiems, kad skambėsianti muzika išlaisvintų jų sielas nuo kasdieninių rūpesčių.

Koncerto atlikėjai Milda  Kazakevičiūtė (smuikas), Laimonas Salijus ( akordeonas), Lukas Katinas (akordeonas) pasiūlė paklausyti kiek kitaip skambėsiančios muzikos. Koncerto programoje klausytojai išgirdo baroko genijaus Johanno Sebastiano Bacho ir klasicizmo epochos legendos Wolfgango Amadeus Mozarto sonatas smuikui ir klavyrui. Tik šiuo atvejų klavyrą pakeitė L. Salijaus, tobulai valdantis akordeoną.  Visi trys atlikėjai atliko ir įvairių autorių iš Argentinos muziką.

Po koncerto pilni įspūdžių klausytojai dar ilgai nesiskirstė ir bažnyčios šventoriuje dalijosi juos pakylėjusia nuotaika.

Margininkų bendruomenė